home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Geschiedenis
  Onze kamers
  Reserveren
  Holten en omgeving
  Actief / sportief
  Lekker eten
  Contact en route
  
 
Wandelen

Wereldtijdpad

Het Wereldtijdpad is een wandelroute in de omgeving van de Holterberg, op de grens van Twente en Salland. Het traject is in totaal 50 km lang en bestaat uit negen aan elkaar geschakelde rondwandelingen van vier tot tien kilometer. Het tijdpad slingert door een bijzonder fraai en gevarieerd landschap. Elke wandellus voert de wandelaar door een andere periode van de geschiedenis. Uitgebreide informatie over het Wereldtijdpad rond Holten vindt u op deze site.

Pieterpad

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. Het Pieterpad is een dermate populaire en bekende wandelroute dat menigeen denkt dat het Pieterpad er al eeuwen ligt. Het Pieterpad is in de periode tussen 1975 en 1981 bedacht, gelopen en beschreven door twee dames op leeftijd: Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens. Holten is één van de plaatsen waar een etappe eindigt of begint. Het Pieterpad loopt op geringe afstand van ons Bed and Breakfast. Meer informatie over het Pieterpad vindt u op deze site.

Marskramerpad 

Traject 1 van het Marskramerpad doorkruist Overijssel van oost naar west. De route volgt het spoor van het oude handelsverkeer - over land en water - door Twente en Salland. Tussen de hanzesteden Oldenzaal en Deventer liggen landgoederen, talrijke rustige zandwegen en de Sallandse Heuvelrug. Het Marskramerpad is onderdeel van een Europese wandelroute, E11, die loopt door Nederland, Duitsland, Polen en Rusland. Meer informatie over het Marskramerpad vindt u op deze site.

Overijssels Havezatenpad (voorheen Overijsselpad) 

Deze in 2006 vernieuwde route slingert dwars door Overijssel, van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben. Vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap dat door boeren en landheren gekneed is, staat Overijssel ook wel bekend als de Tuin van Nederland. Onderweg worden weelderige landgoederen, kronkelende rivieren, glooiende heuvels en bolle essen gepasseerd, maar ook weerbarstige veenmoerassen en intieme hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken de afwisseling compleet. Meer informatie over het Overijssels Havezatenpad vindt u op deze site.

NS Wandelroutes

Meer informatie over de NS wandelroutes rondom Holten vindt u op deze site.

Lokale wandelroutes 

Uiteraard is er een keur aan lokale wandelroutes. U vindt de beschrijvingen hiervan op de site van het Natuurdiorama Holterberg.

 « terug
 
website door SiteWork